Sinds 5 jaar ondersteunt Acres of Hope een lokaal team van vroedvrouwen, die met een bromfiets verschillende dorpen in de omgeving van Zahn Zeeye bezoekt. Hun uitvalbasis, Zahn Zeeye is een groot dorp van zo’n 10.000 mensen diep in het Liberiaanse binnenland. In dit dorp, ongeveer 450 km verwijderd van de hoofdstad Monrovia, 6 maand afgesloten van de buitenwereld doordat de aardewegen veranderen in ware modderpoelen, is het sterftecijfer erg hoog.

Acres of Hope bouwde een ziekenpost ‘Clinic’ voor deze gemeenschap. We werken voor dit project nauw samen met het lokale Health team van Saniquelli via Mr Matthew Sonkarley en de verantwoordelijken van de regering in Monrovia: Dr A Tulay (Health team Monrovia, overview all Health facilities in Liberia) en Hon. Johnson Qwaikolo (Regerings - Representatief voor Nimba).

Het gebouw is bijna af en wordt in Januari 2021 overgedragen aan de Community. Ondertussen zorgt het lokale Health team en de Representatief dat de werking op gang komt.Voor het laatste deel van de afwerking nl. de sanitaire voorzieningen en de afvalverwerking werden de kosten geraamd op € 5000.
De subsidie willen we voor deze afwerking gebruiken. (tegels, toiletten, badkamer, septische putten, afvalverbrandings-put, placenta-put, …)


 

TorfsFonds

Het filmpje van het Torfsfonds

Graag delen via onze facebook.

Een kind sponsoren

Sponsor een kind  in de AoH Rock Hill Community school door € 5 / maand te storten op de rekening van Acres of Hope BE71 3900 4852 0869

Wordt sponsorouder van één van onze meest kansarme (wees)kinderen voor slechts € 1 per dag.
Meer informatie

Van zodra uw gift op jaarbasis hoger is dan € 40 ontvangt u automatisch een fiscaal attest.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief "VOORJAAR 2019" staat online.

U kan deze hier downloaden als pdf.

500 bevallingskits Help Mee!

Help mee om 500 bevallingskits samen te stellen.

Of brei een mutsje..

"iNFO EN WERKBESCHRIJVING"  kan je hier afdrukken..

 

Infobrochure 2019 - 2021

We hebben een nieuwe "INFO BROCHURE 2019 - 2021"  gemaakt.

Hier vindt u meer achtergrond informatie over onze projecten.

U kan de pdf hier downloaden

Filmpje

Kobe heeft een filmpje gemaakt met een korte voorstelling over Acres of Hope.

Hier is de link naar YouTube.